joi, 9 aprilie 2009

'"Declansari"

De ce declansari? Pentru ca la fiecare fotografie facuta, reusita sau nu declansam. Cand iti cumperi un aparat foto, are un numar de, declansari. De curand cineva care si-a achizitionat un astfel de aparat SLR, mi-a spus, ceva de genul. 'Asa consuma declansarile, doar nu o faci pe banii tai si munca ta". Daca mi se pare stupid? Da si inca rau de tot. Culmea este ca are impresia ca ti-ar mai face placere sa iesi la foto cu el/ea, este foarte adevarat ca am aparatul meu si nu-mi este jena sa-l folosesc, mai bine sau mai prost, dupa caz. Tentatia sa-i ceri celui de langa tine aparatul exista in fiecare dintre noi, cati iti dau o asemenea replica? Pana acum nu am auzit-o si-am folosit cateva aparate care nu-mi apartin.








4 comentarii:

Anonim spunea...

Replica este foarte normala atunci cand folosesti aparatul cuiva fara aprobarea posesorului si in conditiile in care un folosesti aparatul propriu stiind ca are altcineva un aparat. Si in momentul cand faci 20-30 de cadre inutile (acelesi unghi, aceiasi expunere, acelasi subiect) doar de dragul de a auzi "click-aitul" unul DSLR, atunci se numeste declansare inutila....dar e bine ca au altii aparate care "click-aie" ca sa poti sa declansezi in voie...astfel se poate spune ca iti bati joc de aparatul altcuiva pt ca oricum nu l-ai platit tu. A fotografia FIECARE masina care trece pe o strada banala, plina de masini parcate pe margine nu este o compozitie foto buna, ci doar un cadru inutil...mai ales cand acest cadru se transforma intr-o rafala de 20 de cadre. Pozele care sunt postate aici sunt foarte reusite si pt aceste cadre cred ca oricine si-ar "imprumuta" aparatul foto....dar 20 de declansari doar de dragul de a auzi un "click-click" este absurd...

Corina A. Nastase spunea...

1. Eu si Mihaela Radulescu.


2. Lista persoanelor al caror aparat l-am folosit este foarte lunga, pentru fiecare foto cat de cat reusita am tras cateva cadre bune, clik-ul este foarte sexy, vezi foto la rubrica instantanee, etc.

3. Pasiunea pentru masinile in mers nu se discuta ca si pasiunea pentru foto cu, caini, pisici, flori s.a.m.d

4. Replica nu are scuza oricum, toti si-au cumparat aparatele pe munca lor, am foto cu tine cu un D80 care nu-ti apartinea. Asta ca idee, toti suntem tentanti dupa cum am mai spus.

5. Fotografiile de mai sus au fost facute cu aparatul meu, nu intotdeauna am nevoie de un aparat mai performant cat si de putin talent, pe care am mai mentionat ca nu-l detin.

Anonim spunea...

1. WTF!?!?

2. Ciudat, pentru ca nu te-am vazut vreodata sa ti un D40x in mana...

3. Daca ai pasiune pentru masini de ce nu o aplici cu aparatul tau, oricum nu uita ca am vazut cadrele si sti ca nu avea cum sa iasa interesant ceva din ele...

4. Adevarat, dar nu mi-am batut joc de el. Si oricum am cerut voie inante, nu l-am smuls violent din mainile posesorului.

5. Atunci de ce nu il folosesti ? Pentru ca te bazezi ca am eu....mai demult ti se parea urat ca cineva sa se bazeze pe ceva ce nu ii apartine...

Corina A. Nastase spunea...

Dupa cum am spus. Eu si Mihaela Radulescu :)))

Mai departe nu meriti un raspuns. Ti-am aprobat comentariile dar eu zic sa iei o pauza.